HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinzen Parelcouscoussalade Met Rodebietencrème
topBanner
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

Lees meer

In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Lekker snelVeggieExtra groenteInspiratieLekker snel
Allergenen :WalnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Parelcouscous

1 pak(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Appel

250 gram

Gekookte rode bieten

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

40 gram

Veldsla

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

250 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels12.32 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Laat de linzen uitlekken.

2

Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. Snijd de rode biet in grove stukken. Hak de dille grof

Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? De hoeveelheid in dit gerecht levert je 15% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

4

Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.