Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

Old Amsterdam kaasburger met gebakken krieltjes

met romige komkommer-appelsalade

In plaats van een traditioneel AVG'tje serveren we gebakken krieltjes en frisse komkommer-appelsalade met de kaasburger van Old Amsterdam. Vast en zeker je nieuwe veggie-favoriet!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse dille & bieslook

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Old Amsterdam kaasburger

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3199 kJ
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten62.9 g
waarvan suikers13 g
Vezels10.7 g
Eiwitten22.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip). 

Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook fijn.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Groenten snijden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de bladeren van de botersla grof.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de verse kruiden, de helft van de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Meng de appel, komkommerblokjes en botersla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.  

Kaasburger bakken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de Old Amsterdam kaasburger in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. 

Serveren
6

Leg 1 Old Amsterdam kaasburger op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.