Volkoren penne met rode biet en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne met rode biet en geitenkaas

Volkoren penne met rode biet en geitenkaas

Met rucola, peer en pecannoten

Dit gerecht is een feest van verschillende smaken. De geitenkaas is lichtzuur van smaak en daar passen zoete ingrediënten goed bij. Vandaag combineer je de kaas met zoete rode biet en de friszoete peer. Andere lekkere combinaties met geitenkaas zijn bijvoorbeeld flespompoen, abrikozen of vijgen. Door de peer en biet in de oven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

125 gram

Gekookte rode bieten

60 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer en rode biet in dunne parten.

In de oven
2

Verdeel de peer en rode biet over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.

Pasta koken
3

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en hakken
4

Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pecannoten grof.

Bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, gedroogde tijm en kastanjechampignons 4 – 5 minuten. Voeg de penne en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de rucola toe.

Serveren
6

Verdeel de overige rucola over de borden en schep de penne erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de penne en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.