Dit gerecht is een feest van verschillende smaken. De geitenkaas is lichtzuur van smaak en daar passen zoete ingrediënten goed bij. Vandaag combineer je de kaas met zoete rode biet en de friszoete peer. Andere lekkere combinaties met geitenkaas zijn bijvoorbeeld flespompoen, abrikozen of vijgen. Door de peer en biet in de oven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Peer
125 gram
Gekookte rode bieten
60 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Kastanjechampignons
10 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Gedroogde tijm
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer en rode biet in dunne parten.
Verdeel de peer en rode biet over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht, en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakken en pers de knoflook of snijd fijn. Hak de pecannoten grof.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, gedroogde tijm en kastanjechampignons 4 – 5 minuten. Voeg de penne en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de rucola toe.
Verdeel de overige rucola over de borden en schep de penne erop. Verdeel de peer, bieten en geitenkaas over de penne en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.