Skip to main content
Tartaar van tomaat met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

met basilicumcrème en pistachenootjes

Tartaar zonder vlees of vis? Dat kan! Met de beste ingrediënten tover jij een ware smaakexplosie op je bord.

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Tomaat

3.75 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Kappertjes en gesneden augurken

7.5 ml

Basilicumcrème met citroen

5 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

0.13 stuk(s)

Baguette

1.2 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)241 kcal
Energie (kJ)1009 kJ
Vetten18.9 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels2.6 g
Eiwitten9.5 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Vergiet
Kleine kom
Vershoudfolie
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Uitlekken
1

Snijd de mini-romatomaten en tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan een vergiet. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tomaten door ze met de bolle kant van een lepel tegen de binnenkant van het vergiet te duwen. Laat minimaal een half uur uitlekken in het vergiet. Voeg de uitgeperste tomaten toe aan een grote kom. Voeg de augurken, de kappertjes, de worcestershiresaus en per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.

Tip: De overige worcestershiresaus gebruik je bij het hoofdgerecht.

Tartaar maken
2

Smeer 1 klein schaaltje of kopje per persoon in met olijfolie of bekleed met plasticfolie (zie Tip). Verdeel de tomatentartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel.

Tip: Heb je een ringvorm? Gebruik deze dan in plaats van een schaaltje. Leg per persoon een ringvorm op een bordje, schep de tomatentartaar erin en druk aan met de achterkant van een lepel. Haal de ring er voorzichtig af.

Garnituur voorbereiden
3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 3 sneetjes van 1 cm dik per persoon van de baguette. De overige baguette gebruik je bij het tussengerecht. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes naar smaak met olijfolie, peper en zout en bak in 5 – 7 minuten goudbruin en krokant in de oven. Snijd de pistachenoten grof. Knip de tuinkers af.

Serveren
4

Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met tomatentartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. Halveer de burrata en leg 1/2 burrata op elke tomatentartaar. Garneer met de basilicumcrème, de pistachenootjes en de tuinkers. Serveer met de crostini.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

Risotto van orzo met burrata en oesterzwammen

met kruidenkaasblokjes en oregano
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en aardappelen met peterselie
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa
Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pittige mayo, mais en tomaat
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Romige Stroganoff-stijl mafaldine

Romige Stroganoff-stijl mafaldine

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met sugarsnaps, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!