Knolselderij, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
0.1 stuk(s)
Knolselderij
(Bevat: Selderij)
½ stuk(s)
Rode ui
125 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
50 gram
Spinazie
¼ tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
½ tl
Mosterd
0.13 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
3 tl
[Plantaardige] roomboter
50 ml
Water voor saus
½ el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en knolselderij snijd in grove stukken. Weeg 75 gr knolselderij per persoon af. Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 18 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Haal de worst uit de pan. Voeg aan dezelfde pan 1/3 van de roomboter toe. Bak de kastanjechampignons 5 - 7 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de helft van de ui toe. Bak nog 3 minuten.
Voeg de mosterd en het water toe aan de champignons en verkruimel er vervolgens de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erdoorheen. Laat 5 minuten koken zodat er een jus ontstaat. Voeg de worst toe en laat nog 3 minuten mee sudderen. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en knolselderij met een scheutje melk en de overige roomboter. Voeg de Belgische kruidenmix en de spinazie toe, meng alles goed met elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Schenk de jus met champignons eroverheen. Leg de boerenworst erop.
Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel.