HelloFresh
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

Balans
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNotenEiSesamzaad
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

400 g

Oosterse groentemix

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

20 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

1 el

Honing

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2431 kJ
Energie (kcal)581 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout4.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
.
.
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

.
.
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

.
.
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

.
.
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

.
.
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

.
.
6

Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.