Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei

.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Gekruide kipfiletreepjes

10 gram

Cashewstukjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)587 kcal
Energie (kJ)2456 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Rasp
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groente bakken
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

Tip: Een van de 5 groenten uit de groentemix is Chinese kool. Deze kool is zeer rijk aan calcium én bevat veel vitamine C en foliumzuur. Foliumzuur geeft je een fit en energiek gevoel.

Woksaus maken
2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

Tip: In dit gerecht rasp je zowel de knoflook als de gember - dat is lekker efficiënt! Je kunt uiteraard ook een knoflookpers gebruiken of de knoflook fijnsnijden.

Kip bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

Mengen
4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

Spiegelei bakken
5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Zink is een essentieel mineraal voor het lichaam, onder andere voor een goede werking van het afweersysteem.