HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderschnitzel Met Sjalottensjus
topBanner
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen

Lees meer

Doordat je de aardappelen in dit gerecht poft in plaats van kookt of bakt, wordt de textuur extra romig en de smaak superintens. Lees voor het beste resultaat de instructies en tips voor het bakken van de runderschnitzel zorgvuldig door. De garingstijd luistert namelijk vrij nauw.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Peen

2 stuk(s)

Sjalot

20 spriet(en)

Verse bieslook

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Runderschnitzel

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Bakplaat
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten van ongeveer 5 bij 3 cm. Verdeel de aardappelen over een vel aluminiumfolie en meng ze met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op een bakplaat en bak de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

2

Was ondertussen de bospeen grondig, verwijder het loof en snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Meng de bospeen op een bakplaat met aluminiumfolie met de overige olijfolie en bak de bospeen de laatste 15 –25 minuten met de aardappelen mee in de oven.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur. Voeg de sjalot en een snufje zout toe en fruit de sjalot al roerend 14 – 16 minuten, of tot hij zacht en lichtbruin is. De sjalot moet goed gaar worden zodat hij zoet gaat smaken.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom het grootste deel van de bieslook met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de runderschnitzel met peper en zout.

5

Schuif de sjalot met een spatel naar een kant van de koekenpan, zet het vuur hoog en schep regelmatig om. Leg als de pan goed heet is de schnitzel in de pan en schroei hem kort dicht zonder het vlees door de pan te bewegen. Draai direct om, schroei ook de andere kant dicht en haal dan meteen uit de pan. Schenk 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus.

6

Haal de gepofte aardappelen uit de oven en verdeel ze over de borden. Schep het bieslooksausje erover en serveer de geroosterde bospeen ernaast. Leg de runderschnitzel erbij en schep er de sjalottenjus over. Garneer met de overige bieslook.