topBanner
Rozijnenpannenkoekjes

Rozijnenpannenkoekjes

Met frambozen

Lees meer

Deze dikke pannenkoekjes zijn lekker als dessert, maar doen het ook goed als uitgebreid ontbijt. Met de jam maak je in een handomdraai een simpele frambozenroom.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

American pancake mix

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rozijnen

150 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 potje(s)

Frambozenjam

100 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2213 kJ
Energie (kcal)529 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels2 g
Eiwitten10 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Roer in een beslagkom het ei los met een garde. Schenk al roerend met een garde de melk erbij. Voeg vervolgens beetje bij beetje de American pancakemix toe en roer de blauwe rozijnen erdoor. Vind je het lastig om te roeren? Voeg dan eventueel iets meer melk toe, het beslag hoort echter wel dik te zijn.

2

Verhit een deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Draai de drie-in-de-pan om wanneer er gaatjes in het beslag ontstaan. Herhaal dit met de rest van het beslag en de overige roomboter. Je kunt per persoon ongeveer 6 kleine pannenkoekjes uit het beslag halen.

3

Meng ondertussen in een kom de zure room met de frambozenjam tot een egale roze saus.

4

Verdeel 3 pannenkoekjes per persoon over de borden. Schep de frambozensaus op de pannenkoekjes of serveer deze er apart naast. Bewaar de overige pannenkoekjes in de koelkast en eet ze bijvoorbeeld als ontbijt.