Dit kruidige rijstgerecht met verse kurkumawortel heeft een pittige smaak door de rode peper en pikante honingpinda’s. Wil je het gerecht nog pittiger maken? Voeg dan de zaadjes van de rode peper toe. De volle smaak van de Surinaamse rijst past goed bij de zachte smaak van champignons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Surinaamse rijst
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Peen
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
2 cm
Verse kurkuma
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
20 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat: Pinda's, Noten)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Ketjap manis
Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen klein, de prei in fijne ringen en de champignons in plakken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Rasp de kurkumawortel met een fijne rasp boven de pan (zie tip). Voeg de komijnpoeder toe en bak 30 seconden mee.
Voeg de peen, prei en 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Dek de pan af en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna de deksel van de pan. Voeg de champignons, sojasaus, ketjapsaus en peper en zout naar smaak toe en roerbak nog 5 minuten.
Kluts ondertussen in een kom het ei met peper en zout. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een omelet. Haal de omelet uit de pan en snijd in repen.
Voeg de rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg vlak voor het opdienen de omeletreepjes en de helft van de honingpinda’s toe.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige honingpinda’s.