Dit simpele dessert doet een beetje denken aan de vulling van appeltaart. Je bakt appel en rozijnen met kaneel in boter tot een smeuïg geheel. Een flinke schep zure room voor de nodige frisheid en genieten maar!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Appel
80 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 el
Gemalen kaneel
20 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
100 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Stroopwafelkruimels
(Bevat Gluten, Eieren, Pinda's, Noten)
2 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Suiker
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de appel met de rozijnen, de kaneel en de suiker 6 – 8 minuten.
Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de gebakken appel met rozijnen over de borden en serveer met een lepel zure room. Garneer de appel met de geschaafde amandelen en de stroopwafelkruimels.