Skip to main content
Groentestoofpotje met rundermerguez
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes

4.2
(296)

Je brengt het groentestoofpotje op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Labels:
Familie
Extra groente
Lactose-arm

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

0.16 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

0.48 tl

Gemalen kaneel

15 gram

Rozijnen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)743 kcal
Energie (kJ)3109 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels7.7 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Afrikaanse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Merguez bakken
2

Snijd het vel van het rundermerguezworstje en knijp het vlees eruit. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg het vlees toe, verdeel in kleine stukken met een spatel en roerbak in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.

Snijden en bakken
3

Snijd ondertussen de courgette, de paprika en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Groenten stoven
4

Voeg de courgette, paprika en per persoon: 1/2 tl kaneel en 50 ml bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat stoven met het deksel op de pan. Haal na 12 minuten het deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken.

Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders