Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie

Romige rigatoni met gekruid kipgehakt en spinazie

met venkel, rode peper en belegen kaas

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Verse rigatoni

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3489 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.2 g
Eiwitten42 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Breng in een pan met deksel ruim water met een flinke snuf zout aan de kook voor de verse rigatoni. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Tip: De zaadlijsten en zaadjes zijn het pittigste deel van de peper. Houd je van extra pittig? Laat ze dan zitten.

Rigatoni koken
3

Haal de rigatoni voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, 4 - 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe of zet apart op tafel zodat iedereen het zelf kan toevoegen.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg de kookroom en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de rigatoni toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.