HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappelschotel Met Kabeljauw En Spekjes
topBanner
Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Romige aardappelschotel met kabeljauw en spekjes

Met vers geraspte nootmuskaat

Lees meer

Ovenschotels zijn lekker en makkelijk om klaar te maken. Je kunt deze romige aardappelschotel bijvoorbeeld eerder van tevoren bereiden en vlak voor je wilt eten in de oven zetten. Zo heb jij tijd over voor andere dingen. De combinatie van kabeljauw en spekjes maken dit een toegankelijk gerecht, dat je nog verder op smaak brengt met nootmuskaat.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Prei

2 tl

Nootmuskaat

50 gram

Magere spekblokjes

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

50 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Pan
Garde
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden, bereid de bouillon en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen (Frieslander) en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 – 13 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de prei in fijne ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

3

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 2 minuten. Voeg de prei toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper.

4

Laat ondertussen het grootste deel van de roomboter smelten in een soep- of sauspan op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut tot een soort bal ontstaat (dit is een roux). Voeg de helft van de bouillon toe en roer stevig met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon en voeg ook de melk toe. Breng aan de kook en laat nog 1 minuut zachtjes koken.

5

Breng de saus op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en meng met de prei en spekblokjes in de wok of hapjespan. Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schep de aardappelschijfjes in de ovenschaal en verdeel de prei, spekjes en saus erover. Leg de kabeljauw erop. Breng de vis op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven, of tot de vis gaar is.

6

Verdeel de aardappel-preischotel met kabeljauw over de borden en garneer eventueel met extra geraspte nootmuskaat.