HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Heekfilet Met Ravigotesaus
topBanner
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes

Lees meer

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Spekblokjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2852 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei 6 – 8 minuten afgedekt verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

4

Verhit ondertussen in een koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten aan elke zijde, of tot de heekfilet krokant is.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

6

Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer met de ravigotesaus.