Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

Gepaneerde heekfilet met ravigotesaus

met spinazie-preipuree en spekjes

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

20 gram

Ravigotesaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)392 kcal
Energie (kJ)1641 kJ
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten40.3 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels10.8 g
Eiwitten10.6 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in fijne ringen en snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de spinazie klein.

Spekjes bakken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Prei en spinazie bereiden
3

Verhit in dezelfde hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de prei 3 – 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, verlaag het vuur en laat de prei 6 – 8 minuten afgedekt verder stoven. Voeg extra water toe als de prei bruin wordt. Voeg daarna de spinazie toe en laat in 3 – 4 minuten slinken.

Heekfilet bakken
4

Verhit ondertussen in een koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de heekfilet 4 – 6 minuten aan elke zijde, of tot de heekfilet krokant is.

Spinazie-preipuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, de krulpeterselie, de spekjes en het spinazie-preimengsel toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spinazie-preipuree over de borden en leg de heekfilet erop. Serveer met de ravigotesaus.