Skip to main content
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het is de perfecte basis voor pasta- of pizzasauzen.

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Gluten
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten: Selderij, Mosterd)

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Ei, Soja)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3134 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten89.8 g
waarvan suikers19.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.4 g
Potassium457 mg
Calcium27.1 mg
Iron0.7 mg
Ovenschaal
Pan
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de paprika, ui en tomaat grof.
  • Pel de knoflook.
Groenten roosteren
2
  • Voeg de knoflook en groenten toe aan een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie. Voeg de Siciliaanse kruidenmix en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 9 - 11 minuten.
  • Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
Saus maken
4
  • Voeg de geroosterde groenten toe aan een hoge kom.
  • Voeg de passata, het kookvocht, de zwarte balsamicoazijn, de suiker en de helft van het basilicum toe.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je thuis een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.

Vegetarische balletjes bakken
5
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Voeg de saus en de pasta toe aan de vegetarische balletjes. Meng goed door. Verwarm het geheel nog 1 minuut. 
Serveren
6
  • Verdeel de pasta met balletjes over de borden.
  • Garneer met de kaas en het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders