W11 - Veggie, Super Quick (15 mins) - Main PTN: Egg - try to use EID: beetroot tortilla chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

W11 - Veggie, Super Quick (15 mins) - Main PTN: Egg - try to use EID: beetroot tortilla chips

with coriander yoghurt sauce and beetroot tortilla chips

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Bieten-tortillachips

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

70 gram

Mais in blik

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten63.4 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels15 g
Eiwitten25 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Zeef
Pan
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Transfer the bulgur to a pot or saucepan and cover with water. Crumble in the stock cube and bring to a boil, then allow the bulgur to cook for 10 minutes until done. Drain, stir in the Mexican spices and set aside.
  • Finely chop the onion and chop the lime into 6 wedges. Dice the tomato. Drain the corn.
  • Chop the coriander.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat and fry the egg as preferred.
  • In a bowl combine the onion, tomato, coriander and corn with the juice of one lime wedge per person. Season with salt and pepper.
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
3
  • Grate the garlic on a microplane. 
  • Add the yoghurt, garlic and the juice of 1 lime wedge per person to a small bowl and stir to combine.
  • Season with salt and pepper.
4
  • Serve the bulgur in bowls or deep plates.
  • Top with the corn salsa, salad leaves, avocado and fried egg. 
  • Drizzle with the yoghurt sauce and crumble over the Greek-style cheese.
  • Serve with the tortilla chips.