topBanner
Filodeegtaart met spinazie en feta

Filodeegtaart met spinazie en feta

met tomaat-komkommersalade en sesamzaadjes

Lees meer

Filodeeg is nieuw in je box! Met dit superdunne deeg maak je een heerlijk lichte en krokante hartige taart. Het bevat minder calorieën dan bladerdeeg en is daardoor helemaal in balans.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 snufje

Nootmuskaat

300 gram

Spinazie

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Filodeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk)

5 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2182 kJ
Energie (kcal)521 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels5 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal het filodeeg uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en bak 1 minuut mee of tot alle spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en doe in een vergiet. Druk met de bolle kant van een soeplepel het vocht uit de spinazie. Doe de spinazie terug in de koekenpan, verkruimel de feta erboven en voeg de nootmuskaat toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

3

Vet een quichevorm of taartvorm in met wat olijfolie. Leg de vellen filodeeg gestapeld op de bodem van de taartvorm, maar bewaar 1 vel voor de bovenkant. Verdeel de feta-spinazievulling over het filodeeg in de taartvorm. Dek de vulling af met het overgebleven vel filodeeg. Stop het uitstekende filodeeg naar binnen. Het geef niet als de vellen een beetje scheuren.

4

Besprenkel de bovenkant van de filodeegtaart met wat olijfolie voor een goudbruine kleur. Strooi het sesamzaad erover en bak de taart 15 - 20 minuten in de oven.

5

Meng in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, peper en zout. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng de peterselie, komkommer en tomaat met de dressing in de saladekom.

6

Snijd de filodeegtaart in stukken en verdeel over de borden. Serveer met de tomaat-komkommersalade.