HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKabeljauw Met Zoete Aardappelpuree En Spekjes
topBanner
Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

met prei, gebakken rode ui en gomasio

Lees meer

Je geeft de kabeljauw een originele twist met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieExtra groenteCaloriebewust
Allergenen :VisSelderijSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

200 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Rode ui

50 gram

Spekblokjes

½ stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2473 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de kruimige aardappelen en de zoete aardappel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de zoete aardappel af. Schil de kruimige aardappelen en zoete aardappel of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen en de rode ui in halve ringen.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de kruimige aardappelen en zoete aardappel in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes samen met de rode ui in 4 - 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. Snijd ondertussen de citroen in parten.

4

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi elke kabeljauwfilet met 1 1/2 tl gomasio-tuinkruidenmix en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten per kant.

5

Stamp de aardappelen en zoete aardappel tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei, de helft van de rode ui en de helft van de spekblokjes door de puree. Knijp er vervolgens 1 citroenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden en leg de kabeljauwfilet erop. Garneer met de overige rode ui en spekblokjes.