topBanner
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en een frisse salade

Lees meer

Weet jij waar de naam quiche lorraine vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 bottle

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd30.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels5 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Grote kom
Ovenschaal
Bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en de geraspte nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Meng vlak voor serveren de slamix door de dressing. Breng op smaak met peper en zout..

6

Verdeel de quiche in stukken en serveer met de salade.