Plaattaart met champignons en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met champignons en prei

Plaattaart met champignons en prei

met ricotta en emmentaler

Ricotta betekent letterlijk opnieuw gekookt en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Labels:
Veggie
Toegankelijk
Allergenen :
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

50 gram

Ricotta

25 gram

Geraspte emmentaler

½ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten)

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)984 kcal
Energie (kJ)4116 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers12 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groenten bevat? Dat maakt iedere portie rijk aan onder andere vitamine B en C, kalium en magnesium!

Groenten bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Stoof de prei, champignons en tijm met 1 el water per persoon, afgedekt, 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Plaattaart voorbereiden
3

Meng intussen de helft van de ricotta en de helft van de emmentaler in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Leg het quichedeeg op een bakplaat met bakpapier. Verspreid het ricottamengsel over het quichedeeg tot 4 cm van de rand.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/3 van het quichedeeg per persoon. De rest kun je de volgende dag vullen en bakken met je favoriete ingrediënten voor een lekkere snack.

Plaattaart bakken
4

Verdeel de groenten over het ricottamengsel en vouw de randen naar binnen. Bak de plaattaart 30 - 35 minuten in de oven tot de bodem gaar is en de randjes goudbruin. Verdeel na 20 minuten bakken de overige kaas en ricotta over de plaattaart.

Tip: Versier de plaattaart door de overige ricotta in sierlijke toefjes tussen de groenten te verdelen.

Sla aanmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Meng de tomatenblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg net voor serveren de gemengde sla toe.

Serveren
6

Verdeel de plaattaart over de borden. Garneer met de gemengde sla.