Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

met rucola en belegen kaas

Weet jij wat risottorijst zo geschikt maakt voor dit gerecht? De rijstkorrels bevatten meer zetmeel dan andere rijstsoorten, wat zorgt voor een extra romige structuur.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

25 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

25 gram

Spekreepjes

30 gram

Rucola

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3259 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.1 g
Eiwitten42 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de risotto met per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water. Snipper de rode ui. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Risotto maken
2

Verhit de olijfolie en 1/2 el roomboter per persoon in een pan en fruit de rode ui, rode peper, knoflook en prei 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1⁄3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Tip: Heb je nog een restje witte wijn in huis? Dit is een klassieke smaakmaker in risotto. Blus bij de rijst af met een scheutje witte wijn voor je de bouillon toevoegt.

Risotto garen
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

Kipfilet bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 3 - 4 minuten. Schep de spekjes uit de pan in een kleine kom en zet apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Houd je van krokante spekjes? Bak de spekjes dan 5 - 6 minuten.

Risotto afwerken
5

Haal de pan van het vuur. Roer de geraspte kaas door de risotto en meng met de helft van de rucola. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden met de plakjes kipfilet erbovenop. Garneer met de spekblokjes en de overige rucola.

Tip: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?