Skip to main content
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomatensaus en balsamicocrème

4.0
(318)

Andijvie is niet hetzelfde als witlof, maar ze komen wel van dezelfde plantensoort! Andijvie heeft een lichtbittere smaak en knapperige textuur. Het kan zowel rauw als gekookt worden gegeten.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Pinda's
Noten
Kan sporen van allergenen bevatten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

150 gram

Gesneden andijvie

250 gram

Aardappelen

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Pinda's, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Melk (inclusief lactose), Cashewnoten)

10 gram

Pompoenpitten

(Bevat: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Kan sporen van allergenen bevatten)

70 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

½ tl

Bloem

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2820 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.8 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.8 g
Potassium1507.6 mg
Calcium40.1 mg
Iron2.6 mg
Zeef
Pan
Waterkoker
Koekenpan
Garde
Aardappelstamper

Instructies

1
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Pel de knoflookteen.
  • Voeg de aardappelen en knoflookteen toe aan een pan en zet onder een laag water. Kook 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet vervolgens af en laat uitstomen.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een waterkoker. Voeg de andijvie toe aan een zeef en giet het kokende water eroverheen. Duw het overtollige water eruit met een lepel.
2
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en halveer de tomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de bloem en bouillon toe. Roer goed door met een garde. Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken.
3
  • Stamp de aardappelen, de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje kookvocht naar smaak met een aardappelstamper tot een puree.
  • Roer de andijvie, Siciliaanse kruidenmix en rode pesto erdoorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals foliumzuur, kalium en vitamine K. Vitamine K zit in veel groene bladgroenten en zorgt onder andere voor sterke botten.

4
  • Serveer de stamppot over borden en giet de tomatensaus eroverheen.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken en pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en wat extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders