Skip to main content
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomaten en balsamicocrème

Speciaal ingrediënt in je box! De veelzijdige seizoensgroente andijvie is lekker rauw door een stamppot of salade, maar ook gestoofd is het een heerlijk bijgerecht.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Seizoensingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Gesneden andijvie

300 gram

Aardappelen

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

70 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

½ stuk(s)

(Zoutarm) groentebouillonblokje

[Plantaardige] melk

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2907 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels13 g
Eiwitten20.6 g
Zout1.8 g
Potassium1711.6 mg
Calcium46.1 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).

Tip: Laat je de andijvie liever slinken? Voeg deze dan toe aan de aardappelen wanneer ze nog 1 minuut moeten koken. 

Tomaten bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de tomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en blus af met een scheutje water. 
Stamppot afmaken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk tot een puree.
  • Roer de andijvie en de Siciliaanse kruidenmix erdoorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals foliumzuur, kalium en vitamine K. Vitamine K zit in veel groene bladgroenten en zorgt onder andere voor sterke botten.

Serveren
4
  • Serveer de stamppot over borden en leg de tomaten erbovenop.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken, de pesto en de pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème en wat extra vierge olijfolie naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders