Skip to main content
Premium Brunchbox | Pasen
Premium Brunchbox | Pasen

Premium Brunchbox | Pasen

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, smoothies, vleeswaren en paasstol

Extra genieten met Pasen? Met deze premium versie van onze Brunchbox maak je niet alleen verse scones met clotted cream en bosbessenjam, maar ook flammkuchen met gerookte zalm. Je maakt de brunch compleet met luxe broodjes, vleeswaren, kaas, smoothies, yoghurt-fruitbowls en een paasstol met paasboter.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Spelt
Gerst
Rogge
Lupine
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd59 minuten
oventijd39 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Aardbeiensmoothie

1 stuk(s)

Mango-passievruchtsmoothie

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

300 gram

Verse rode en blauwe bessen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Rode ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

1 stuk(s)

Paasstol

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Amandelnoten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

400 gram

Speltbloem

(Bevat: Spelt Kan bevatten: Gluten)

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

165 ml

Biologische boeren karnemelk

200 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Citroen

2 el

Honing

1 pak(ken)

Rustieke pistolet

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Broodhaantje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Lupine, Gluten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)

100 gram

Coburgerham

4 plak(ken)

Oude-kaasplakken

4 plak(ken)

Belegen-kaasplakken

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

250 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

70 gram

[Plantaardige] roomboter

60 gram

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kcal)6019 kcal
Energie (kJ)25185 kJ
Vetten216 g
waarvan verzadigd121.1 g
Koolhydraten830.9 g
waarvan suikers432.8 g
Vezels50.8 g
Eiwitten130.4 g
Zout16.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Kom
Hoge kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Mixer
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40 g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat er grove kruimels ontstaan. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin kleuren (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

 

Room kloppen
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 20 gram suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde.
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Flammkuchen bakken
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistolets in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. 
Yoghurtbowl maken
5
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Besprenkel met honing.
  • Garneer met de verse bessen.
Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paasstol, aardbeienjam en roomboter paashaas, yoghurt, broodjes en de verse smoothies.
  • Leg de coburgerham en kaasplakken op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm en garneer met verse kruiden en rucola. Serveer met de citroenpartjes.
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei