HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAziatische Noedelsoep Met Schelvisfilet
topBanner
Aziatische noedelsoep met schelvisfilet

Aziatische noedelsoep met schelvisfilet

Lekker pittig, met romige kokosmelk

Lees meer

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel 'sereh' genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Peultjes

200 gram

Peen

250 ml

Kokosmelk

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout7.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de peultjes en snijd de peultjes in kleine stukjes.

2

Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Roer de kokosmelk door of schud het pakje om, zodat eventuele klontjes verdwijnen.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak in 4 – 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en peultjes toe, doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de vis in blokjes van 2 cm.

5

Voeg de schelvis en peultjes toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.