Aziatische noedelsoep met schelvisfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedelsoep met schelvisfilet

Aziatische noedelsoep met schelvisfilet

Lekker pittig, met romige kokosmelk

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel 'sereh' genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Peultjes

100 gram

Peen

125 ml

Kokosmelk

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Schelvisfilet zonder huid

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout7.1 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Peultjes snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de peultjes en snijd de peultjes in kleine stukjes.

Peen snijden
2

Snijd de peen in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes. Roer de kokosmelk door of schud het pakje om, zodat eventuele klontjes verdwijnen.

Fruiten en bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak in 4 – 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en peultjes toe, doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de vis in blokjes van 2 cm.

Soep vullen
5

Voeg de schelvis en peultjes toe aan de wok of soeppan en laat de soep nog 2 minuten afgedekt koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.