
Milde viscurry
met volkoren noedels en broccoli
Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!
Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
Allergenen :
Vis
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
180 gram
Broccoli
½ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Koolvis
75 ml
Kokosmelk
5 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
¼ stuk(s)
Limoen
5 gram
Thais basilicum
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Suiker
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote hapjespan met deksel
•Keukenpapier
Instructies

1
- Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het Thaise basilicum grof en bewaar apart.
- Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
- Snijd de wortel in dunne halve plakken.

2
- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
- Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
- Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.

3
- Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip 1). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
- Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip 2: Is de curry nog te waterig? Laat dan zonder deksel 5 minuten stoven.

4
- Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
- Knijp het sap van 1 limoenpartje over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.
- Garneer met het Thaise basilicum.