HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Viscurry
topBanner
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli

Lees meer

Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Labels:Extra groenteCaloriebewustLekker snel
Allergenen :VisTarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Wortel

360 gram

Broccoli

1 zakje(s)

Gele currykruiden

2 stuk(s)

Koolvis

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

100 gram

Volkoren noedels

(BevatTarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten53.4 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels11.1 g
Eiwitten32.7 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het Thaise basilicum grof en bewaar apart.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve plakken.
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip 1). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Tip 2: Is de curry nog te waterig? Laat dan zonder deksel 5 minuten stoven.

4
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Knijp het sap van 1 limoenpartje over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.
  • Garneer met het Thaise basilicum.