
Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling
2 porties | met salieboter en walnoten
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Maak deze week zelf ravioli! Met behulp van verse lasagnebladen zet je deze gevulde pasta met salieboter en walnoten in een handomdraai op tafel.
Labels:
Veggie
•Recept
•Black Friday
Allergenen :
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
200 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
100 gram
Spinazie
75 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
50 gram
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Kom
•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
Instructies
1
- Hak de spinazie grof.
- Snijd de citroen in partjes.
- Rasp de kaas met een grove rasp.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is en knijp 1 citroenpartje uit boven de spinazie. Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
- Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
- Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 10 cm.
- Leg op elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
- Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
- Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter.
- Bak, afgedekt, 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper.
4
- Hak de walnoten grof.
- Verdeel de ravioli met salieboter over de borden.
- Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.