Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes

Kerstbrunch met Amerikaanse stijl aardbeienpancakes

4 porties | met roerei met avocado, kerststol en croissants

De Brunchbox bevat alles voor een feestelijke kerstbrunch. Van aardbei-pannenkoekjes tot eieren met avocado, kerstbroodjes, croissants en vers sinaasappelsap. De tafel is in een handomdraai gevuld met lekkers!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Eieren
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Soja
•Amandelnoten
•Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

15 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

8 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

250 gram

Aardbeien

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Eieren, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Mango

750 gram

Feeststol

(Bevat Amandelnoten, Gluten, Hazelnoten, Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad)

75 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

3 el

Suiker

¼ tl

Zout

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)19395 kJ
Energie (kcal)4636 kcal
Vetten185.2 g
waarvan verzadigd84.7 g
Koolhydraten599.4 g
waarvan suikers153.9 g
Vezels35.3 g
Eiwitten123.6 g
Zout10.7 g

Benodigdheden

•Kom
•Grote kom
•Kleine kom
•Aluminiumfolie
•Pollepel
•Large Frying Pan
•Mengkom
•Bakplaat met bakpapier
•Handmixer
•Koekenpan

Instructies

Beslag maken
1
  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, 3 el suiker en een snufje zout.
  • Mix in een tweede kom 4 eieren. Voeg de karnemelk toe en mix samen tot er veel luchtbubbels ontstaan.
  • Vouw het ei-mengsel voorzichtig door het bloemmengsel en mix goed door tot een glad beslag.
Pannenkoeken bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Gebruik een pollepel om het pannenkoekenbeslag in delen in de pan te schenken. Bak 3 of 4 pannenkoeken tegelijk en bak 1 - 2 minuten per kant
  • Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Herhaal tot al het beslag op is. Voeg bij elke ronde wat zonnebloemolie toe indien nodig.
Broodjes afbakken
3
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verdeel de croissantjes en viennoiserie over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.
  • Voeg de slagroom en poedersuiker toe aan een mengkom.
  • Mix met een handmixer totdat er stijve pieken ontstaan.
Yoghurtbowls maken
4
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Verdeel de mango over de kommen en besprenkel met honing naar smaak.
  • Pers de sinaasappels uit en verdeel het sap over 4 glazen.
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
Roerei maken
5
  • Voeg de overige eieren toe aan een kom en mix met een scheutje melk.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de eieren.
  • Snijd de avocado in plakken en verdeel over een serveerschaal samen met het roerei.
Tafel opdekken
6
  • Verdeel de pannenkoeken over borden en garneer met de slagroom en aardbeien.
  • Snijd de stol en verdeel de croissantjes en viennoiserie over een serveerschaal.
  • Dek de tafel met het roerei, de yoghurt-bowls, sinaasappelsap en de aardbei-pannenkoeken.