Skip to main content
Flammkuchen met spek, rode ui en zure room
Flammkuchen met spek, rode ui en zure room

Flammkuchen met spek, rode ui en zure room

2 porties | met rucolatopping

4.3
(208)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers? Met een plat stukje deeg testten ze of de houtoven heet genoeg was om brood te bakken!

Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Crème fraîche

75 gram

Spekreepjes

75 gram

Gesneden rode ui

40 gram

Rucola

Voedingswaarden

Energie (kcal)490 kcal
Energie (kJ)2051 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers3 g
Vezels1.2 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2

Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche. Verdeel de spekjes en gesnipperde rode ui erover.

3

Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders