Bakbox | Luchtige brownies met bosbessen
Bakbox | Luchtige brownies met bosbessen

Bakbox | Luchtige brownies met bosbessen

+/- 9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Dat brownies ook luchtig en fruitig kunnen zijn bewijst dit recept. Ga deze week voor dit chocoladegenot met verse blauwe bessen, kokosrasp en pecannoten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

50 g

Chopped pecans

2 piece

Egg

20 g

Desiccated coconut

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Milk, Gluten, Wheat May be present Soy, Tree nuts, Sesame, Egg)

125 g

Blueberries

Not included in your delivery

40 g

[Plant-based] butter

80 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories1334 kcal
Energy (kJ)5582 kJ
Fat62.5 g
Saturated Fat26.8 g
Carbohydrate167.6 g
Sugar108.1 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein17.9 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en 220 graden (elektrisch). Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2

Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag. Voeg 15 gram kokosrasp, de pecannoten en 2/3 van de blauwe bessen toe en schep met een lepel door het beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3

Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant zijn ontstaan.

Serveren
4

Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Bestrooi met de overige blauwe bessen en kokosrasp. Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.