Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto

Bladerdeeghapjes met spek, cheddar en pesto

om te delen | met zongedroogde tomaat

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spekreepjes

75 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

30 gram

Zongedroogde tomaten

½

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4099 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten74.5 g
waarvan verzadigd33.9 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels2.6 g
Eiwitten24.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spekreepjes toe en bak 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. 
  • Meng in een kom de zongedroogde tomaten, pesto en tomatenpuree. 
2
  • Rol het bladerdeeg uit op een snijplank. Laat het bakpapier onder het bladerdeeg zitten. 
  • Smeer het pestomengsel over het bladerdeeg. Laat 1 cm aan de randen over.
  • Strooi de spekreepjes en de geraspte kaas erover.
  • Rol met hulp van het bakpapier voorzichtig het bladerdeeg aan de lange zijde op tot een rol. Haal het bakpapier onder het bladerdeeg vandaan terwijl je rolt.
3
  • Snijd voorzichtig de bladerdeegrol in schijfjes van 2 cm dik. 
  • Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier. Laat genoeg ruimte over tussen de bladerdeegrondjes.
  • Bak de bladerdeeghapjes 20 - 25 minuten in de oven, of tot goudbruin.
4
  • Serveer de bladerdeeghapjes op een serveerschaal.