HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoolsteaks Met Wijtingfilet
topBanner
Koolsteaks met wijtingfilet

Koolsteaks met wijtingfilet

Met aardappelpuree en spekjes

Lees meer

Je maakt vandaag steaks van kool: plakken van een witte kool geroosterd in de oven. Net als bij het roerbakken van spruitjes, komen door het roosteren suikers vrij die de kool een heerlijk zoete smaak geven. Met een topping van Parmezaanse kaas, tijm en knoflook maak je van deze koolsteak een bijzonder bijgerecht dat goed past bij de milde smaak van de wijtingfilet.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Knoflookteen

15 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Witte kool

50 gram

Magere spekblokjes

200 gram

Wijtingfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

21 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3084 kJ
Energie (kcal)737 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Rasp
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Aardappelstamper
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Pers of snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Meng in een kom de knoflook, de tijm en de parmigiano reggiano en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Zet de witte kool met de stronk naar beneden op een snijplank. Snijd zo per persoon 2 plakken van 1 cm dik van de kool, laat de stronk waar mogelijk zitten t. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Probeer de olijfolie goed te verdelen, dan wordt de kool gelijkmatig gaar. Garneer de kool vervolgens met de kaastopping en bak de koolsteaks 25 – 30 minuten in de oven.

3

Schil ondertussen de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Stamp de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de helft van de roomboter en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng de puree op smaak met de mosterd, peper en zout. Houd de puree warm tot serveren.

5

Dep de wijtingfilet droog met keukenpapier. Wrijf de vis in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. Leg vervolgens de wijtingfilet op het vel bij de spekjes in de pan en bak 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, draai de vis voorzichtig om en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en leg de koolsteaks ernaast. Serveer met de wijtingfilet en schenk het bakvet met de spekblokjes over de puree.