Skip to main content
Knolselderijstoemp met serranoham
Knolselderijstoemp met serranoham

Knolselderijstoemp met serranoham

Met kruidenroomkaas en bieslook

Wat in Vlaanderen stoemp wordt genoemd, heet in Nederland stamppot. Stoemp is alleen iets grover van structuur. Vandaag maak je een romige stoemp van knolselderij met kruidenkaas en knapperige serranoham

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

300 gram

Vastkokende aardappelen

40 gram

Serranoham

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

7 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.4 g
Vezels16 g
Eiwitten27 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon in een grote pan met deksel. Snijd de schil van de knolselderij en weeg 200 g knolselderij per persoon af. Snijd vervolgens de knolselderij in grove stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd ook in grove stukken van 2 cm.

Koken
2

Voeg de knolselderij en een snuf zout toe aan de grote pan met kokend water en kook de knolselderij 3 minuten. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten, of totdat de aardappel en knolselderij gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serranoham bakken
3

Trek ondertussen de plakken serranoham uit elkaar en verdeel de serranoham over een bakplaat met bakpapier. Bak de serranoham 8 – 10 minuten in de oven, of totdat de ham knapperig is. Snijd ondertussen de verse bieslook fijn.

Stoemp maken
4

Stamp de knolselderij, de aardappelen en de kruidenroomkaas tot een grove puree met een aardappelstamper. Meng er de roomboter, de mosterd en eventueel een scheutje melk door om het smeuïg te maken

Op smaak brengen
5

Breng de stoemp op smaak met het grootste deel van de bieslook en peper en zout. Voeg eventueel meer mosterd naar smaak toe. Breek de knapperige serranoham in stukjes.

Serveren
6

Verdeel de knolselderijstoemp over de borden en garneer met de knapperige serranoham en de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Salade met geroosterde perzik en serranoham

Salade met geroosterde perzik en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Pizza kipgyros

Pizza kipgyros

met zelfgemaakte knoflooksaus
Pizza crudo

Pizza crudo

met burrata, serranoham en rucola
Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

Varkenshaas met cranberrysaus en aardappelgratin

met bospeen in sinaasappel-botersaus en appel-spruitensalade
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

met parmigiano reggiano, venkel en mascarpone
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade
Gegratineerde portobello met geitenkaas

Gegratineerde portobello met geitenkaas

Met gebakken aardappeltjes en courgette
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Turks broodje met spinazie-omelet

Turks broodje met spinazie-omelet

met Griekse salade en kruidenroomkaas
Linzensalade caprese

Linzensalade caprese

met geroosterde paprika en pesto-vinaigrette
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot
Antipasto pasta met serranoham en burrata

Antipasto pasta met serranoham en burrata

met geroosterde paprika-tomatensaus en pistachenoten
Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

met rijst, bieslook en mangochutney
Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Double protein - Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Fluweelzachte broccolisoep met pittige blauwe kaas

Fluweelzachte broccolisoep met pittige blauwe kaas

met knoflookbrood en zonnebloempitten
Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

Biet bourguignon met linzen en zilveruitjes

met champignons en bieslookpuree

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden