HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip In Zelfgemaakte Zoetzure Saus
topBanner
Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

met rijst, bieslook en mangochutney

Lees meer

De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!

Labels:Balans
Allergenen :Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipfiletstukjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

170 gram

Pandanrijst

5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2454 kJ
Energie (kcal)586 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Hak de bieslook fijn.

5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten zonder deksel. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bieslook.