Fluweelzachte broccolisoep met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fluweelzachte broccolisoep met pittige blauwe kaas

Fluweelzachte broccolisoep met pittige blauwe kaas

met knoflookbrood en zonnebloempitten

Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en danablu toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

160 gram

Broccoli

125 gram

Aardappelen

10 gram

Zonnebloempitten

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

50 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

500 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)810 kcal
Energie (kJ)3389 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten26 g
Zout7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Soeppan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een half bouillonblokje per persoon voor 500 ml kokend water.

Zonnebloempitten roosteren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep koken
3

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, de helft van de knoflook en de tijm 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, broccoli en aardappel toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 14 -18 minuten op middellaag vuur.

knoflookbrood maken
4

Snijd ondertussen de ciabatta open en besmeer met de olijfolie en de overige knoflook. Bak 6 minuten in de oven.

Op smaak brengen
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Garneer met de zonnebloempitten en de danablu. Serveer de soep met het knoflookbrood.

Tip: Danablu is een pittige blauwe kaas en is sterk van smaak. Laat voor de perfecte balans iedereen zijn eigen soep garneren.