topBanner
Turks broodje met spinazie-omelet

Turks broodje met spinazie-omelet

met Griekse salade en kruidenroomkaas

Supersnel
Lees meer

Weet jij wat de 5 basisingrediënten zijn van een Griekse salade? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

75 gram

Gesneden rode ui

100 gram

Spinazie

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

20 gram

Leccino olijven

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3093 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels4 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Garde
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de gesneden rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de eieren, kruidenroomkaas en 1/4 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe aan een kom. Breng op smaak met peper en zout en meng met een garde door elkaar. Giet het eimengsel over de spinazie in de hapjespan. Roer kort en laat in 1 - 2 minuten stollen. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 4 - 6 minuten garen. Bak het Turkse broodje 6 - 8 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaat in parten. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 3/4 tl oregano, peper en zout. Voeg de tomaat, komkommer en olijven toe aan de saladekom en schep goed om. Verkruimel de witte kaas boven de salade.

4

Verdeel de spinazie-omelet in stukken. Snijd het Turkse broodje open en beleg elke helft met een stuk omelet. Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de Griekse salade.