Krieltjessalade met mais en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met rode paprika en zoetzure sjalot

Deze aardappelsalade staat in een handomdraai op tafel – ideaal na een drukke dag! Tip: kook de aardappelen de dag ervoor, zo staat de salade nog sneller op tafel!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

70 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

¾ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)658 kcal
Energie (kJ)2754 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers18 g
Vezels10.1 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzure sjalot maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Snijden
3

Snijd de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de little gem in grove stukken. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groenten roerbakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de rode paprika 4 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing. Voeg de krieltjes, de little gem, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

Tip: De dressing blijft een beetje korrelig, doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.