Linzensalade caprese
Linzensalade caprese

Linzensalade caprese

met geroosterde paprika en pesto-vinaigrette

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Low Carb
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Bell pepper

2 piece

Tomato

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh basil

½ can

Lentils

20 g

Arugula & lamb's lettuce

½ sachet(s)

Pesto vinaigrette

(Contains Milk)

20 g

Serrano ham

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories447 kcal
Energy (kJ)1870 kJ
Fat24 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate26 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Paprika bakken
1

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Roerbak de paprikareepjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de paprika nog 8 - 10 minuten stoven op zacht tot middelhoog vuur.

Snijden
2

Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de mozzarella en de andere helft van de tomaten in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof.

Salade maken
3

Giet de linzen af. Meng in een saladekom 1/2 blik linzen per persoon met de rucola en veldsla, de helft van het basilicum, de blokjes tomaat en de pesto vinaigrette. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4

Verdeel de linzensalade over de borden met daarover de paprikareepjes en de serranoham. Leg per bord wat plakjes tomaat en mozzarella om en om naast de salade. Garneer met het overige basilicum, peper, zout, 1/2 el balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak.