topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzensalade caprese

Linzensalade caprese

met geroosterde paprika en pesto-vinaigrette

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Koolhydraatarm
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

½ blik(ken)

Linzen

20 gram

Rucola en veldsla

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Serranoham

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)447 kcal
Energie (kJ)1870 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten26 g
waarvan suikers9 g
Vezels10.4 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Paprika bakken
1

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Roerbak de paprikareepjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de paprika nog 8 - 10 minuten stoven op zacht tot middelhoog vuur.

Snijden
2

Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de mozzarella en de andere helft van de tomaten in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof.

Salade maken
3

Giet de linzen af. Meng in een saladekom 1/2 blik linzen per persoon met de rucola en veldsla, de helft van het basilicum, de blokjes tomaat en de pesto vinaigrette. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4

Verdeel de linzensalade over de borden met daarover de paprikareepjes en de serranoham. Leg per bord wat plakjes tomaat en mozzarella om en om naast de salade. Garneer met het overige basilicum, peper, zout, 1/2 el balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak.