Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
4 stuk(s)
Tomaat
1 bol(len)
Mozzarella
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Vers basilicum
1 blik(ken)
Linzen
40 gram
Rucola en veldsla
40 gram
Pesto-vinaigrette
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Balsamicoazijn
(BevatSulfiet)40 gram
Serranoham
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Roerbak de paprikareepjes 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het deksel op de pan en laat de paprika nog 8 - 10 minuten stoven op zacht tot middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de helft van de tomaten in kleine blokjes. Snijd de mozzarella en de andere helft van de tomaten in dunne plakjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof.
Giet de linzen af. Meng in een saladekom 1/2 blik linzen per persoon met de rucola en veldsla, de helft van het basilicum, de blokjes tomaat en de pesto vinaigrette. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de linzensalade over de borden met daarover de paprikareepjes en de serranoham. Leg per bord wat plakjes tomaat en mozzarella om en om naast de salade. Garneer met het overige basilicum, peper, zout, 1/2 el balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak.