HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKapsalon Met Dubbele Portie Kipgyros
topBanner
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Extra Vlees
Lees meer

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:Familie
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse bieslook

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

440 gram

Kipgyros

100 gram

Radicchio & ijsbergsla

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4162 kJ
Energie (kcal)995 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de mini-komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.

3

Maak een dressing in een saladekom van 1 1/2 el mayonaise per persoon, de karnemelk en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, mini-komkommer en de cherrytomaten met de dressing.

6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet.