HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnolselderijpuree Met Kip
topBanner
Knolselderijpuree met kip

Knolselderijpuree met kip

Lees meer

Een traditioneel Hollands gerecht met een speciale twist. We hebben naast walnoten, ook nog kaneel toegevoegd aan de knolselderijpuree voor een zoete smaak. Daarnaast bak je de kip extra zoet met appel.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginalLekker snelFamilie
Allergenen :SelderijNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

350 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knolselderij

(BevatSelderij)

1 stuk(s)

Appel

200 gram

Kipfiletstukjes

1 tl

Gemalen kaneel

2 tl

Gedroogde tijm

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2280 kJ
Energie (kcal)545 kcal
Vetten18.0 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels16 g
Eiwitten31 g
Zout0.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 1 - 2 cm.

2

Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de appel en kipfiletstukjes 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel.

5

Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.