topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kip tikka masala

met rijst, verse koriander en yoghurt

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

2 stuk(s)

Kippendijfilet

75 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Garam masala

1.5 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.16 zakje(s)

Gemalen korianderzaad

200 gram

Passata

75 gram

Basmatirijst

2.5 gram

Verse koriander

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)254 kcal
Energie (kJ)1061 kJ
Vetten15.2 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten21.2 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels5.8 g
Eiwitten5.9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Kip marineren
2

Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast (zie TIP). Snipper de ui. Snijd de rode paprika in blokjes.

Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe smaakvoller hij wordt.

Bakken
3

Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Bak de ui en de rode paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.

Rijst koken
4

Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan per persoon 75 ml kokosmelk en 70 g rijst. . zie fun facts.

Saus afwerken
5

Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.