The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
2 piece
Chicken thigh fillet
75 g
Organic full-fat yogurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Garam Masala
1.5 teaspoon
Ground turmeric
½ piece
Onion
½ piece
Red bell pepper
⅓ sachet(s)
Ground cumin
0.16 sachet(s)
Ground coriander
200 g
Passata
75 g
Basmati rice
2.5 g
Fresh coriander
100 milliliters
Coconut milk
1 teaspoon
White wine vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Halveer de kippendijen en leg ze in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1/4 el olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en een snuf zout toe. Meng goed, dek af met aluminiumfolie en zet tot gebruik in de koelkast (zie TIP). Snipper de ui. Snijd de rode paprika in blokjes.
Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe smaakvoller hij wordt.
Verhit per persoon 1/4 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Bak de ui en de rode paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg per persoon 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl komijn en 1/2 tl gemalen koriander toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe en kook in 10 - 15 minuten droog. Haal de kip uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak de kip in 10 - 15 minuten gaar in de oven.
Kook de rijst met een snuf zout in de pan met deksel, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan per persoon 75 ml kokosmelk en 70 g rijst. . zie fun facts.
Schud de kokosmelk en voeg toe aan de koekenpan met de passata. Breng op smaak met zout en roer goed door. Voeg ook de kip toe en kook nog 3 - 4 minuten zachtjes op laag vuur.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip tikka masala erop. Garneer met de verse koriander en de rest van de yoghurt.