Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pittig, zoet en rokerig.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
•Celery
•Soy
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

â…“ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

1 piece

Beef merguez sausage

(Contains Mustard, Celery, Soy May be present Gluten, Egg)

75 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

½ piece

Apple

½ piece

Shallot

65 g

Baby spinach

5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

180 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories793 kcal
Energy (kJ)3319 kJ
Fat36.9 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate80.8 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber5 g
Protein30.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 125 ml bouillon per persoon en vul aan met 125 ml kokend water per persoon.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg de vadouvan, de helft van de knoflook en de helft van de sjalot toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak nog 4 - 6 minuten, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Haal de worst uit de pan.

Spinazie bakken
4

Voeg aan dezelfde koekenpan de overige knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 - 4 minuten.

Toppings maken
5

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de munt fijn. Meng in een kleine kom de munt met de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Leg de appelblokjes, komkommer, spinazie en gebakken worst erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.