topBanner
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade

Lees meer

Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

3 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Franse camembert

1 stuk(s)

Franse brie

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 snufje

Nootmuskaat

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Wittewijnazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3681 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten61.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en bak 4 - 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er vervolgens voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne reepjes.

5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de veldsla.

6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met de salade en voeg de vinaigrette naar smaak toe.