Mediterrane couscous met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

85 gram

Volkoren couscous

65 gram

Rode cherrytomaten

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

90 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3074 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11 g
Vezels3 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groente bakken
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

Tomaten mengen
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Hak het basilicum grof.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan een gewone tomaat, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Garnalen bakken
3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.