HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMediterrane Couscous Met Garnalen
topBanner
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette

Lees meer

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

170 gram

Volkoren couscous

125 gram

Rode cherrytomaten

60 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

180 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Extra vierge olijfolie

350 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)735 kcal
Energie (kJ)3074 kJ
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels3 g
Eiwitten27 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn. Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Hak het basilicum grof.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan een gewone tomaat, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen! Vooral kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous. Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.