Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
65 gram
Kastanjechampignons
160 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Knoflookteen
6 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Varkenshaas
2.5 gram
Verse bladpeterselie
2.5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
100 ml
Biologische slagroom
½ el
Olijfolie
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
Verwarm de oven op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Giet de broccoli af en meng in een kom met de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de broccoli 10 - 12 minuten in de oven, of tot de broccoli bruin kleurt. Schep af en toe om.
Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bak 8 - 12 minuten mee in de oven.
Tip: De baktijd van de varkenshaas is afhankelijk van de dikte van het vlees. Wil je controleren of de varkenshaas al gaar is? Snijd hem dan na 8 minuten open - de binnenkant mag nog een beetje roze zijn.
Snijd de verse bladpeterselie fijn. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons samen met de overige knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de helft van de bladpeterselie en 1 tl sesamolie per persoon toe en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur, voeg de slagroom toe en meng goed. Zet de pan terug op het vuur en laat 8 – 10 minuten inkoken tot er een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de broccoli over de borden. Leg de varkenshaas ernaast, serveer met de champignonroomsaus en garneer met de overige bladpeterselie.