Skip to main content
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie

Aglio e olio is een kruidige olie, doordrenkt met knoflook en chilivlokken. Deze eenvoudige maar smaakvolle olie voegt diepte toe aan allerlei gerechten, en ook een beetje pittigheid!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

25 gram

Aglio e olio

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3160 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten25 g
Zout1.3 g
Pan
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
  • Snijd de champignons in plakjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de cherrytomaten 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie, de passata en de helft van de Italiaanse kruidenmix toe en bak 2 - 3 minuten verder.
Topping maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de panko in 3 - 4 minuten goudbruin. 
  • Schep de panko in een kleine kom. Voeg de Parmigiano Reggiano en de overige Italiaanse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
  • Voeg de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de saus.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Verwarm nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de pankotopping.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders