Spaghetti met Parmigiano-pankotopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

met champignons en cherrytomaten

Panko geeft door zijn grove korrel een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Extra groente
•Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

25 gram

Aglio e olio

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6.25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3186 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels13.8 g
Eiwitten24.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Pan
•Rasp
•Hapjespan
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar een klein beetje kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Rasp ondertussen de kaas met een fijne rasp. Snijd de champignons in plakjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 4 - 5 minuten. 
  • Voeg de spinazie en cherrytomaten in blik toe en bak 2 - 3 minuten verder. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Panko bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de panko toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de kruimels goudbruin kleuren.
  • Schep de panko in een kleine kom en meng met de geraspte kaas en Italiaanse kruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de aglio e olio (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de pasta toe aan de hapjespan met de groenten.
  • Voeg 2 el kookvocht per persoon toe, meng goed door en verwarm 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de pankotopping.