Kokos-noedelsoep met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes

90 ml

Kokosmelk

¼ stuk(s)

Vers citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2055 kJ
Energie (kcal)491 kcal
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten45.9 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels15.4 g
Eiwitten25.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 300 ml bouillon per persoon (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Marineer  in een kleine kom de kippendijreepjes met de Javaanse wokpasta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water.

Bakken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de gemberpuree en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gemarineerde kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
Soep koken
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan (zie Tip).
  • Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.
  • Voeg het citroengras, de sperziebonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.
  • Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door, of laat de gestolde kokosmelk smelten in de soep.

Severen
4
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de limoenpartjes.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.