Kalfsburger caprese
Kalfsburger caprese

Kalfsburger caprese

met broccoli-pestopuree

Jij maakt deze kalfsburger helemaal caprese-waardig door hem te beleggen met mozzarella en tomaat. Heb je nog basilicum in huis? Kruid hier je burger dan mee af!

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

100 g

Broccoli rice

½ piece

Beef tomato

½ piece

Tomato

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

Veal burger

25 g

Green pesto

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories873 kcal
Energy (kJ)3653 kJ
Fat56 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate47 g
Sugar9 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein41 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Oven Dish
•Potato Masher
•Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.

Snijden
2

Snijd ondertussen de vleestomaat en de pruimtomaat in plakken. Verdeel de vleestomaat en pruimtomaat in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Bak de tomaat 10 - 12 minuten in de oven. Snijd de koemelkmozzarella in plakken.

Puree maken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 2 - 3 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut 2 plakjes koemelkmozzarella over de burgers en laat, afgedekt, smelten. Stamp de aardappelen en de broccolirijst met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de helft van pesto toe aan de puree en per persoon 1/2 el boter, een scheutje melk of wat kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Leg 2 plakjes van de gebakken tomaat op de burger. Meng de overige tomaat in de ovenschaal met de overige mozarella en pesto. Verdeel de pesto-broccoli puree over de borden. Leg de burger, inclusief bakvocht, erop en serveer met de tomaat mozzarella salade.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.